Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών βρίσκεται στο ρεύμα ανόδου της Λεωφόρου Συγγρού, δίπλα από το κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής και απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Κατεβείτε στη στάση Πάντειος. Αν έρχεστε από τα νότια προάστια, δηλαδή βρίσκεστε στο ρεύμα ανόδου της Συγγρού (κατεύθυνση προς κέντρο), η στάση (Πάντειος) βρίσκεται σε απόσταση 10 μέτρων από το κτίριο της Στέγης. Αν έρχεστε από το κέντρο ή από το σταθμό του μετρό Συγγρού-Φιξ, χρησιμοποιήστε την υπόγεια διάβαση πεζών που βρίσκεται μπροστά από το κτίριο του Παντείου Πανεπιστημίου για να βρεθείτε στο απέναντι ρεύμα της Λεωφόρου Συγγρού.

Ακολουθώντας την κόκκινη γραμμή (Γραμμή 2: Ανθούπολη - Ελληνικό | κόκκινη γραμμή) κατεβαίνετε στη στάση Συγγρού-Φιξ. Χρησιμοποιήστε τις ταμπέλες με την ένδειξη «έξοδος προς Συγγρού/Δράκου» για να βγείτε στη Λεωφόρο Συγγρού. Από εκεί μπορείτε να πάρετε λεωφορείο ή τρόλλεϋ για 4 στάσεις (η στάση βρίσκεται μπροστά από τις σκάλες εξόδου από το μετρό, επί της Λεωφόρου Συγγρού) ή αν έχετε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή σας κατηφορίστε με τα πόδια τη Συγγρού μέχρι το Πάντειο (περίπου 12’) και περάστε απέναντι διασχίζοντας την υπόγεια διάβαση.

Η περιοχή γύρω από τη Στέγη είναι πυκνοκατοικημένη και αυτό μπορεί να σας δυσκολέψει να βρείτε θέση parking, ιδιαίτερα το βράδυ ή τα Σαββατοκύριακα. Εντός του κτιρίου της Στέγης λειτουργούν υπόγειοι χώροι στάθμευσης χωρητικότητας περίπου 200 θέσεων. Σε όλα τα επίπεδα έχουν προβλεφθεί δίπλα στους ανελκυστήρες θέσεις για άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Νέα υπηρεσία e-parking. Κλείστε ηλεκτρονικά τη δική σας θέση στάθμευσης και απολαύστε άνεση & εξοικονόμηση χρόνου! (http://ow.ly/M8WKC)

Η πρόσβαση στη Στέγη διευκολύνεται από shuttle bus (ιδιωτικό λεωφορείο) που τη συνδέει με το σταθμό ΜΕΤΡΟ Συγγρού-Φιξ, κάθε ημέρα που υπάρχει βραδινή παράσταση στην Κεντρική Σκηνή (20:30) ή στη Μικρή Σκηνή (21:00). Η χρήση του shuttle bus είναι δωρεάν για το κοινό. Τα δρομολόγια ξεκινούν στις 19:30 και πραγματοποιούνται μέχρι τις 20:20 (για τις παραστάσεις στην Κεντρική Σκηνή) ή συνεχίζονται μέχρι τις 20:50 (για τις παραστάσεις στη Μικρή Σκηνή). Τα δρομολόγια του shuttle bus πραγματοποιούνται κάθε 10 λεπτά περίπου. Για την επιστοφή του κοινού στο Μετρό, το λεωφορείο αρχίζει τα δρομολόγια αμέσως μετά το τέλος των παραστάσεων.Τα δρομολόγια συνεχίζονται ώσπου να εξυπηρετηθούν όλοι οι επιβάτες από τη Στέγη προς το Μετρό. Στο παρμπρίζ του οχήματος, θα υπάρχει πλαστικοποιημένη πινακίδα με το λογότυπο της Στέγης, για να είναι αναγνωρίσιμο από το κοινό. Το λεωφορείο θα ξεκινά από τον κυκλικό κόμβο μετεπιβίβασης Λεωφορείων του ΟΑΣΑ (πλησίον του διατηρημένου τμήματος του παλαιού κτηρίου ΦΙΞ) και θα καταλήγει στην κεντρική είσοδο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών.