Η καρέκλα DRM έχει έναν περιορισμένο αριθμό χρήσεων προτού αυτοκαταστραφεί. Ο αριθμός αυτός ορίστηκε να είναι οχτώ, έτσι ώστε ο καθένας να μπορούσε να καθίσει και να απολαύσει από μία φορά την καρέκλα. Ένας μικρός αισθητήρας ανιχνεύει πότε κάθεται κάποιος και ενημερώνει το μετρητή. Όποτε σηκώνεται κάποιος, η καρέκλα χτυπάει για όσες φορές αντιστοιχούν στον αριθμό των χρήσεων που έχουν απομείνει. Όταν φτάσει στο μηδέν, ενεργοποιείται το σύστημα αυτοκαταστροφής και οι δομικές συνδέσεις λιώνουν. Αυτή είναι η πεμπτουσία της προγραμματισμένης αχρήστευσης!

Ο Thibault Brevet γεννήθηκε στη Λυών της Γαλλίας και το 2012 αποφοίτησε από το Τμήμα Γραφιστικής του Περιφερειακού Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών της Λωζάννης (ECAL). Ασχολήθηκε με το διαδραστικό σχεδιασμό στο EPFL+ECAL Lab, ενώ τώρα προετοιμάζει ένα προσωπικό πρότζεκτ στο οποίο θα συνδυάζονται το design, η μηχανική και οι τέχνες. Παράλληλα, ασχολείται επαγγελματικά με την ανάπτυξη διαδικτυακών εφαρμογών. Ζει μεταξύ Ζυρίχης και Βερολίνου.

collaborators

Gianfranco Baechtold, Laurent Beirnaert, Pierre Bouvier, Raphaël Constantin, Lionel Dalmazzini, Edina Desboeufs, Arthur Desmet, Thomas Grogan

country

Ελβετία

year

2013