Το Kickended είναι ένα αρχείο με τις καμπάνιες στο Kickstarter που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ούτε ένα σεντ ($0-pledged). Εκεί, οι καμπάνιες χωρίς υποστηρικτές βιώνουν μια δεύτερη ζωή. Χωρίς το άγχος της συγκέντρωσης χρημάτων, διατηρούν την αγνότητα που έχουν οι αφηρημένες ιδέες. Το Kickended παίρνει τα δεδομένα από τη σελίδα kickspy.com του Walter Haas. Το ίδιο το Kickended θα μπορούσε να εκληφθεί ως μια αποτυχημένη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων: το πρότζεκτ ήταν ανάμεσα στους φιναλίστ του διαγωνισμού Internet Art Microgrants που διοργάνωσε το Rhizome, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά.

Ο Tim Harford έγραψε στους Financial Times ότι «το Kickended παρέχει μια σημαντική υπηρεσία. Μας υπενθυμίζει ότι όσα βλέπουμε γύρω μας δεν είναι αντιπροσωπευτικά του κόσμου· είναι μεροληπτικά με συστηματικό τρόπο. Συνήθως, όταν μιλάμε για μεροληψία, ο νους μας πηγαίνει σε μια συνειδητή ιδεολογική κλίση. Όμως, πολλές προκαταλήψεις είναι απλές και ασυνείδητες. Δεν έχω διαβάσει ποτέ μου μια αναφορά στον Τύπο ή σε blog σχετικά με μια τυπική, αντιπροσωπευτική καμπάνια του Kickstarter – έχω διαβάσει πολλές όμως για το ρολόι Pebble, τον ψύκτη Coolest και την πατατοσαλάτα. Εάν δεν γνώριζα, θα μπορούσα να είχα διαμορφώσει εξωπραγματικές προσδοκίες για το τι μπορεί να αποφέρει μια καμπάνια στο Kickstarter.»

Ο Σίλβιο Λορούσσο είναι Ιταλός καλλιτέχνης, σχεδιαστής και ερευνητής. Η τρέχουσα έρευνά του για το διδακτορικό που εκπονεί στο τμήμα Επιστημών Design του Πανεπιστημίου Iuav της Βενετίας εστιάζει στις πειραματικές εκδόσεις με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας. Συνεργάζεται τακτικά με το Ινστιτούτο Δικτυακής Κουλτούρας στο Άμστερνταμ. Μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών του στην Εικαστική και Πολυμεσική Επικοινωνία, το 2011, πέρασε μια περίοδο μελέτης στο τμήμα Δικτυακών Μέσων του Ινστιτούτου Piet Zwart στο Ρότερνταμ. Από το 2012 έως το 2014 ήταν μέλος του Digital Publishing Toolkit Consortium (Κοινοπραξία Εργαλείων Ψηφιακής Έκδοσης). Συμμετείχε σε εκθέσεις και διοργανώσεις όπως η Transmediale (Βερολίνο), η Impakt (Ουτρέχτη), το Off the Press (Ρότερνταμ), το Fahrenheit39 (Ραβέννα). Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στα Metropolis M, Progetto Grafico και Doppiozero. Από το 2013, διαχειρίζεται το διαδικτυακό τόπο Post-Digital Publishing Archive, p-dpa.net (μετα-ψηφιακό αρχείο εκδόσεων).

country

Ιταλία

year

2014