Αυτό το ντοκυμανταίρ παρουσιάζει μια συνηθισμένη εβδομάδα των άοκνων δραστηριοτήτων της Πλατφόρμας της Βαρκελώνης για τα Άτομα που Πλήττονται από τις Υποθήκες (PAH Barcelona). Πρόκειται για την οργάνωση που βρίσκεται πίσω από το κίνημα κατά των εξώσεων στην Ισπανία, η οποία έχει ματαιώσει 1.000 και πλέον εξώσεις από την ίδρυσή της, το 2009. Οι κάμερες που τοποθετούνται στην έδρα της οργάνωσης απεικονίζουν όχι μόνο το δράμα της εποχής που ακολούθησε τη φούσκα των ακινήτων, αλλά—το σημαντικότερο—την τεράστια και αόρατη δουλειά που γίνεται από την PAH και τη βαθιά διεργασία μετασχηματισμού και χειραφέτησης όσων συμμετέχουν σε αυτήν. Διότι αυτοί που νοιάζονται για τους ανθρώπους, φροντίζουν και για τα κοινά.

author

Η ομάδα Comando Video δημιουργήθηκε από τον Pau Faus, τη Silvia González-Laá και τον Xavi Andreu για το πρώτο τους ντοκιμαντέρ, με τίτλο ‘Sí Se Puede. Siete días en PAH Barcelona («Ναι, μπορούμε. Επτά μέρες στο PAH της Βαρκελώνης», 2014), που αποτελεί μια καθημερινή καταγραφή, στη διάρκεια μιας συνηθισμένης εβδομάδας, των άοκνων δραστηριοτήτων της Πλατφόρμας της Βαρκελώνης για τα Άτομα που Πλήττονται από τις Υποθήκες (Plataforma de Afectados por la Hipoteca, PAH).

Συμμετέχουν πλέον ενεργά στην PAH και εργάζονται στην καταγραφή των δραστηριοτήτων της. Επίσης, καταγράφουν τις δραστηριότητες της πλατφόρμας πολιτών «Βαρκελώνη από Κοινού» (Barcelona en Comú), ένα κίνημα ακτιβιστών που προασπίζεται την κοινωνική δικαιοσύνη και επιδιώκει εκπροσώπηση στο τοπικό κοινοβούλιο.

collaborators

Pau Faus And Silvia González-Laá (script), documentary by Comando Video

country

Ισπανία

year

2014