Το Metadata+ είναι μια εφαρμογή για iPhone που σχεδιάστηκε για να στέλνει μια ειδοποίηση στους χρήστες κάθε φορά που γινόταν αναφορά στις ειδήσεις για πλήγμα από drone των ΗΠΑ. Η εφαρμογή, που αρχικά έφερε την ονομασία Drones+, απορρίφθηκε από το App Store πέντε φορές λόγω «υπερβολικά ανάρμοστου ή σκληρού περιεχομένου», μέχρι να γίνει τελικά αποδεκτή από την Apple το 2014.

 

Ο Αμερικανός Τζος Μπέγκλεϋ (γενν. 1984) είναι καλλιτέχνης δεδομένων και προγραμματιστής web, με έδρα του το Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ και από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ιδιοποιούμενος εικόνες από δορυφόρο που είναι δημόσια διαθέσιμες, ο Μπέγκλεϋ αξιοποιεί στο έργο του τα εργαλεία δημιουργίας εφαρμογών λογισμικού (API) για να δημιουργεί συλλογές φωτογραφιών της καθημερινής ζωής που παράγονται μηχανικά.

Το 2012, ο Μπέγκλεϋ δημιούργησε το Drones+, μια εφαρμογή για iPhone που σχεδιάστηκε για να στέλνει μια ειδοποίηση στους χρήστες κάθε φορά που γινόταν αναφορά στις ειδήσεις για πλήγμα από drone. Η εφαρμογή, που ονομάζεται πλέον Metadata+, απορρίφθηκε από το App Store πέντε φορές λόγω «υπερβολικά ανάρμοστου ή σκληρού περιεχομένου», μέχρι να γίνει τελικά αποδεκτή από την Apple το 2014.

Έργα του Μπέγκλεϋ έχουν εμφανιστεί στο New York Magazine, στους New York Times, στο NPR (εθνικό δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο των ΗΠΑ), στο περιοδικό Wired και στο Νέο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Αυτή την εποχή εργάζεται για την ονλάιν έκδοση The Intercept και εκπροσωπείται από την Robert Koch Gallery στο Σαν Φρανσίσκο.

 

collaborators

Robert Koch Gallery

country

ΗΠΑ

year

2012