Το πρότζεκτ Paper Electronic Modules (χάρτινες ηλεκτρονικές μονάδες) αποσκοπεί να απλοποιήσει και να ανοίξει την παραγωγή ηλεκτρονικών συσκευών με τη δημιουργία μιας ανοιχτού κώδικα βιβλιοθήκης εκτυπώσιμων συστατικών. Χρησιμοποιώντας το ειδικά σχεδιασμένο λογισμικό, ο χρήστης θα μπορούσε να μεταφράσει συμβατικά κυκλώματα σε εκτυπώσιμα πρότυπα που θα μετατρέπονταν σε μια ηλεκτρονική συσκευή μέσω της χρήσης αγώγιμης μελάνης και με την προσθήκη των συστατικών στοιχείων. Στην πίσω πλευρά της σελίδας, οι ενότητες γίνονται έγχρωμα μοτίβα που αναπαριστούν γραφικά τις λειτουργίες και μπορούν να χρησιμεύσουν ως οδηγοί κατά την κοπή των επιμέρους ενοτήτων.

Το έργο αυτό ξεκίνησε από ένα στοχασμό για την ανάπτυξη του χώρου των εκτυπώσιμων και ευέλικτων ηλεκτρονικών και για τη δυνατότητα οικιακής κατασκευής και επισκευής κόμβων για ηλεκτρονικές συσκευές. Αποσκοπεί επίσης να ξεπεράσει τα προβλήματα που προκαλούνται από τη στενή πρόσβαση και κατανόηση των ηλεκτρονικών συσκευών, που ακριβώς γι’ αυτό αποκαλούνται επίσης «μαύρα κουτιά», κατασκευάζοντας ταυτόχρονα τη μορφή και την τεχνική. Με τη διαδικασία αυτή δημιουργείται ένα «άσπρο κουτί» από μια λευκή κόλλα χαρτί: το αντικείμενο δεν καλύπτει πλέον το κύκλωμα· το κύκλωμα γίνεται αντικείμενο. Αυτά τα άσπρα κουτιά, σε αντίθεση με τα μαύρα κουτιά, καθιστούν τις εσωτερικές λειτουργίες ορατές και προσβάσιμες στους χρήστες.

Είμαι σχεδιάστρια και το ενδιαφέρον μου περιστρέφεται γύρω από την τεχνολογία και τις μελλοντικές προκλήσεις. Εργάζομαι ως βιομηχανική σχεδιάστρια στη Fabrica της Ιταλίας.

collaborators

Co-production ISDAT

country

Γαλλία

year

2013